Karridressing til salater

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Karridressing

En enkel og kjempegod dressing som passer perfekt til ulike typer salater. Dressingen er mager og inneholder 125 kcal pr. 100 g. Her finner du også oppskrift på min favoritt salat og et sunnere alternativ til hvitløksbagetter.

Ingredienser

 

  • 1 boks Lett-rømme
  • 25 g Lett majones
  • 4 – 5 SS Ananasjuice (fra hermetiske ananas)
  • 1 ½ - 2 ts Karrikrydder
  • ½ ts Paprikakrydder
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

 

  • Enkelt og greit, bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ha i mer karrikrydder hvis du ønsker en sterkere smak av karri. Juster mengde ananasjuice alt etter hvor flytende du ønsker dressingen.

 

 

Denne salaten ble veldig god og jeg vil derfor dele oppskriften. Vi spiser ofte og mye salat her i huset og denne varianten er nok en av favorittene (til de voksne).

 

Ingredienser

 

  • Mye spinatblader
  • ¼ Agurk
  • ½ pk Sukkererter
  • ½ pk Plommetomater
  • ¼ Rødløk
  • 8 – 10 Grønne oliven
  • ½ pk Fetaost (ikke den i olje, men den en skjærer opp selv)
  • 2 Kylling filet: marinert med 1 ts Brelett smør, paprikakrydder, salt, oregano, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver og 2 – 3 ts E-lettmelk.

 

Fremgangsmåte

 

Kylling:

  • Skjær kyllingen i mindre biter. I en pose blander du alle ingrediensene til marinaden. Ha i kyllingbitene og kna marinaden godt inn. La den ligge i kjøleskapet 1 – 2 timer og godgjøre seg. Stek kyllingen i ovnen i en ildfast form. Jeg langtidsstekte den på lav temperatur (160 grader i ca. 1 time), da ble den utrolig god og mør. Men en kan også øke temperaturen og steke den på kortere tid.

Salaten:

  • Kutt, del og skjær alle ingrediensene i ønsket from og størrelse. Bland alt i en bolle. Når kyllingen har kjølt seg ned litt tilføres den salaten.

 

Hvitløksbagetter:

 

Jeg elsker hvitløksbagetter og spesielt de hvite en finner i frysedisken som er propp fulle av kalorier og null næring. Det er en god stund siden jeg spiste de sist og har derfor eksperimentert med ulike metoder og måter for å lage noe tilsvarende. Til denne salaten hadde jeg ikke tid til å bake selv, så jeg kjøpte halvstekte grove bagetter på REMA 1000. Jeg blandet Brelett smør, hvitløksfedd, chilikrydder og litt salt sammen. Skar bagettene opp på midten, nesten helt igjennom (på toppen) og la i hvitløkssmør. Stekte dem i 10 minutter på 225 grader. Disse er kjempegode og anbefales hvis du har lyst på et raskt og sunnere alternativ til det hvite i frysedisken.