Marinert scampi

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Marinert scampi

Jeg liker scampi best når den er litt sprøstek og full av gode, litt sterke smaker. Disse marinerte scampiene er akkurat dette og passer perfekt til tapas bordet, eller til en liten forrett/siderett.

Scampiene med marinade inneholder 135 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

 

  • 1 pose, ca. 30 stk. Scampi (335 g u/skrell)
  • 2 fedd Hvitløk
  • 35 g Rødløk
  • 1 ss Hakket, frisk koriander (tørket går også fint)
  • ½ ts Salt
  • ¼ ts Pepper
  • ½ ts Malt paprika
  • ½ ts Løkpulver
  • 1 ts Chili (frisk eller tørket)
  • 2 ts Sitronsaft
  • 3 ss (ca. 20 g) Olje

 

Fremgangsmåte

 

  1. Skrell scampiene og fjern den sorte tarmen (jeg brukte frossen, rå, som jeg tinte først).
  2. Finnhakk rødløken og chilien i små biter.
  3. I en liten bolle blander du rødløk og chili med presset hvitløk, sitronsaft, olje og krydder.
  4. Ha marinaden i en liten plastpose og legg scampiene i. «Maser» marinaden og scampiene godt sammen (men vær varsom). La den ligge i kjøleskapet et par timer hvis du har tid.
  5. Stek scampiene i en middels varm panne, til de skifter farge, ca. 1 minutt på hver side.