Tortillaruller av pannekaker

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Tortillaruller av pannekaker

Tortillaruller smaker kjempe godt og kan fylles med alt mulig. Selve tortillalefsene er nok ikke det sunneste, jeg ville derfor finne en annen måte å lage dem på. Her har jeg stekt noen sunne, grove og næringsrike pannekaker, avkjølt dem og fylt dem med masse godsaker. De ble veldig smakfulle, så slik vil jeg gjøre det neste gang tortillaruller står på menyen. Pannekakene inneholder 106 kcal pr. 100 g.

Ingredienser til pannekakene

 

  • 3 Egg
  • 100 g Sammalt hvetemel, fin
  • 80 g Byggmel
  • 5 dl E-lettmelk
  • 1 ts Salt

 

Jeg hadde dette i mine lefser:

 

  • Kremost med pepper
  • Spinat
  • Spekeskinke
  • Ost
  • Rødløk
  • Paprika
  • Agurk

 

Fremgangsmåte

 

  1. Pisk eggene samme og tilsett byggmelet.
  2. Tilsett halvdelen av melken og bland inn sammalt hvetemel og salt.
  3. Rør inn det siste av melken og bland til en klumpfri røre.
  4. La den stå og hvile i 15 - 20 minutter.
  5. Jeg bruker formfett når jeg steker pannekakene, noe må en bruke, hvis ikke vil det sette seg fast i stekepannen.
  6. La pannekakene avkjøle seg før du fyller dem.
  7. Fyll pannekakene med ønsket fyll, rull dem sammen og skjær dem opp i passe store biter.

 

  • Disse passer perfekt til tapasbordet, en god kveldsmat eller noe ekstra godt i matboksen.