Om meg

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Velkommen!

 

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Jeg er utdannet førskolelærer m/videreutdannelse og jobber som lærer på en barneskole nær der jeg bor.

For omtrent 20 år siden hadde jeg en stor drøm om å bli kokk. Jeg skulle bli den nye Ingrid Espelid. Etter ungdomskolen startet jeg derfor på kokkelinjen. Dette var to lærerike år som ga meg mange grunnleggende kunnskaper om matlaging. I en alder med mange drømmer og veier å gå, endret jeg kursen mot en utdanning der jeg skulle tilbringe tiden med barn, og fikk derfor ikke fagbrev som kokk.

 

Men………

 

Interessen for matlaging har alltid fulgt meg, og jeg har likt å eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter siden min tid på kokkeskolen.

 

Noe annet som alltid har tatt stor plass i livet mitt er vekten. Så lenge jeg kan huske har ordene «slanke seg», «ned i vekt», «slankekur» hengt over meg som en pest og plage. Jeg har prøvd det meste, har gått ned i vekt mange ganger men selvfølgelig gått de samme kiloene ++ opp igjen. Etter to graviditeter rett etter hverandre (det er 14 mnd. mellom mine barn) var vekten på det høyeste den hadde vært og selvbildet på det laveste. Da småbarns-tiden hadde roet seg var jeg rett og slett klar for en total livsendring.

Jeg var klar, jeg hadde virkelig lyst og jeg var motivert til en stor endring i livsstilen min.

Jeg begynte å lese om kost og ernæring, og fant tidlig ut at jeg i alle år hadde vært uviten om hva, hvorfor og hvordan det hele hang sammen. Jeg leste om mange ulike måter å gå ned i vekt. De fleste hadde jeg prøvd uten suksess.

Jeg begynte å lese om lavkarbo. Mange hadde hatt utrolige resultater av å leve etter denne dietten. Jeg ble giret og fikk min samboer med på å prøve dette. Det var motiverende en stund, men med liten endring i vekten gikk det over til irritasjon og mye arbeid.

Men jeg ga ikke opp, jeg var fast bestemt på å finne den riktige metoden for meg og min samboer.

 

Det var 5:2 dietten som åpnet øynene på oss og som virkelig har vært den riktige veien å gå. Jeg forteller mer om denne dietten og erfaringene vi har fått .

Dette har vært en positiv og spennende reise (som vi fortsatt reiser videre med…).

 

Siden livstilen vårs endret seg i slik stor grad, var det store endringer i matlagingen. Det var mye å sette seg inn i da dietten handler stort sett om kaloriinntak. Men jeg ønsket ikke at maten bare skulle være noe man måtte ha, og samme kunne det være bare det hadde få kalorier. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å eksperimentere med råvarer og oppskrifter for å lage en sunn og god matopplevelse.

Interessen for matlaging har vokst enda mer det siste året. Noe som har vært viktig for oss er at vi fortsatt skal kunne kose oss med maten. Men vi skal kose oss med god samvittighet.

 

Hver gang jeg lager nye oppskrifter noterer jeg, veier alt og regner ut kaloriinnhold pr. 100 g. Tenkte det kunne være lurt å samle alle oppskriftene mine på en plass, der jeg også kunne dele dem med andre. Oppskriftene jeg legger ut er ofte fra eget hode, men også inspirert av ulike oppskrifter jeg finner som jeg justerer for å få dem sunnest mulig.

Sunn matlyst skal gi inspirasjon til å lage sunn og velsmakende mat. Oppskriftene skal være enkle, næringsrike og familievennlige.

 

Håper det vil smake!