Sjokolademousse med vaniljesaus

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Sjokolademousse med vaniljesaus

Denne sjokolademoussen er å anbefale. Den smaker såååå godt. Og med hjemmelaget vaniljesaus, nam, nam……. Sjokolademoussen inneholder bare 80 kcal pr. 100 g og vaniljesausen 69 kcal pr. 100 g. Denne oppskriften er inspirert av Linda Stuhaugs sjokolademousse.

 

Sjokolademousse

 

Ingredienser

 

  • 1 boks Mager kesam
  • 40 – 45 g Kakao
  • 75 g Sukrinmelis (produkt info)
  • 35 g Sukrin gold (produkt info)
  • 3 Eggehviter
  • ½ ts Havsalt
  • 3 Gelatinplater
  • 4 – 5 SS Kokende vann

Fremgangsmåte

 

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Bland sammen kesam, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.
  3. Stivpisk eggehvitene og kok opp vannet.
  4. Trykk ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det kokende vannet.
  5. Når gelatinplatene er smeltet i vannet helles det over i kesamblandingen, bland godt.
  6. Rør forsiktig inn eggehviten, litt etter litt. Bruk gjerne en visp, men bland rolig inn.
  7. Helles i en stor eller flere små skåler og settes i kjøleskapet ca. 4 timer.

 

Vaniljesaus

 

Ingredienser

 

  • 5 dl E-lettmelk
  • 3 Eggeplommer
  • 40 g Sweet stevia (eller 80 g sukrin eller annen søtning)
  • 1 Vaniljestang
  • 20 g Maisenna

 

Fremgangsmåte

 

  1. Ha melk i en gryte og bland inn søtning. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i melkeblandinga. Kok opp på svak varme. La melkeblandinga stå til sides litt for å trekke ut mest mulig smak.
  2. Pisk sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn litt av melka for å røre ut maisennablandinga og hell det i gryten.
  3. Varm opp vaniljesausen til kokepunktet på middels svak varme. Rør hele tiden, den tykner når den kommer til kokepunktet, trekk straks gryta til side.
  • Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.