Appelsinmuffins

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Appelsinmuffins

Friske, sunne og saftige muffins med et hint av appelsinsmak. De smaker kjempegodt med kremosten som inneholder frisk appelsinsaft. Muffinsene inneholder 126 kcal pr. 100 g (u/fyll) og har masse vitaminer fra både gulrøttene og appelsinene.

Ingredienser

 

  • 170 g Sammalt hvetemel, fin
  • 50 g Fiberfin (produkt info)
  • 50 g Tagatesse (produkt info)
  • 50 g Sukrin Gold (produkt info)
  • 150 g Gulrøtter
  • 200 g Appelsinsyltetøy (Lerum uten tilsatt sukker)
  • 1 Egg
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 150 g Yoghurt naturell

Fremgangsmåte

 

  1. Sett ovnen på 180 C
  2. Raspe gulrøttene
  3. Pisk sammen egget i en bolle og bland i yoghurt og appelsinsyltetøy.
  4. I en ny bolle bland sammen det tørre, sammalt hvetemel, fiberfin, tagatesse, sukrin gold, bakepulver, natron og gulrøttene.
  5. Bland det våte i det tørre.
  6. Fordel i muffinsformer. Jeg bruker silikonformer, da løsner de fint når de er ferdigstekt.
  7. Stek midt i ovnen i ca. 20 - 25 minuttet (sjekk med et spyd).

 

Ingredienser kremost

 

  • 100 g Philadelphia light (152 kcal pr. 100 g)
  • 20 g Sukrin melis
  • 4-6 SS Frisk presset appelsinsaft

 

Fremgangsmåte

 

  1. Bland alle ingrediensene. Ha i appelsinsaft til du får den tykkelsen du ønsker (jeg hadde ca. 5 SS).
  2. Når muffinsene er kalde smører eller sprøyter du på kremosten. Jeg hadde kremosten i en liten plastpose som jeg klippet et lite hull i enden.