Bananmuffins

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Bananmuffins

Har du noen overmodne bananer liggende er disse saftige muffinsene perfekte å bruke dem til. De er kjempe gode, sunne og inneholder lite kalorier, 127 kcal pr. 100 g. De kan nytes til enhver tid og kan også fryses (man kan også bruke bananer som ikke er overmodne).

Ingredienser

 

  • •100 g Yoghurt naturell
  • •350 g (3) bananer
  • •1 egg
  • •1 ts bakepulver
  • •1 ts natron
  • •½ ts salt
  • •200 g Sammalt hvetemel, fint

Fremgangsmåte

 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og gjør klar muffinsformene.
  2. Ha yoghurt og bananbiter i en blender og kjør til bananene er most, tilsett egget og kjør blenderen til egget er blandet.
  3. Ha i bakepulver, natron, sukrin, sukrin gold, salt og vanilje essens og bland sammen.
  4. Tilsett melet litt etter litt mens du kjører blenderen. Når alt melet er tilsatt, sett opp hastigheten og kjør videre et par minutter.
  5. Fordel røren i formene (jeg bruker silikonformer) og stek dem i midterste rille i 15 – 20 minutter. Avkjøl på rist.