Blåbærkaker

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Blåbærkaker

Disse små blåbærkakene er en av mine sunne, søte favoritter. De er utrolig enkle å lage og er gjort i en fei. De er ikke bare søte og gode på smaken, men også sunne, kalorifattige og fiberrike. Jeg har laget dem mange ganger, med ulike typer bær og alle smaker like godt. De kan fryses og tiner fort, men holder seg også saftige og gode i flere dager i en tett boks. Blåbærkakene inneholder bare 149 kcal pr. 100 g og jeg fikk 36 små kaker ut av oppskriften.

Ingredienser

 

  • 300 g Yoghurt naturell
  • 1 Egg
  • 2 SS Saft av sitron
  • 100 g Sammalt hvetemel, fint
  • 75 g Hvetemel

(eller 200 g med annen søtning)

  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 100 g Blåbær (frossen)

 

Fremgangsmåte

 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Gjør klar 2 brett med bakepapir.
  2. I en stor bolle, bland sammen egg, yoghurt naturell, sitronsaft og vanilje essens.
  3. I en egen bolle, bland mel, bakepulver, søtning og salt.
  4. Bland det tørre litt etter litt i det våte. Vend forsiktig inn blåbærene.
  5. Bruk 2 ts til å fordele deigen på stekebrettene. Størrelsen er en toppet ts. Ha godt mellomrom mellom kakene, ca. 16 stk pr. brett. Kakene vil skli en del ut.

 

  1. Stek i 10 - 12 minutter og avkjøl på rist.