Bringebærkaker

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Bringebærkaker

Friske, myke og sunne kaker, som egner seg like godt i matpakken som til kaffekoppen. De kan fryses og tiner raskt når man har lyst på noe godt.

Disse kakene inneholder bare 135 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

 

  • 200 g Yoghurt naturell
  • 1 Egg
  • ½ sitron, skall og saft
  • ¼ ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 200 g Sammalt hvetemel (fint)
  • 100 g Hvetemel
  • 1 dl E-lett melk
  • 150 g frosne bringebær, grovhakket

 

Fremgangsmåte

 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og gjør klar 2 stekebrett med bakepapir.
  2. Bland sammen yoghurt, egg, melk og vanilje essens i en bolle.
  3. I en ny bolle blander du alt det tørre.
  4. Bland det våte i det tørre og rør til en tykk og glatt røre.
  5. Viktig: Når alt er blandet sammen tar du bringebærene fra frysen og kutter dem i mindre biter. Disse skal blandes forsiktig inn (bringebærene tiner fort, derfor er det lurt å vente til slutt med dette).
  6. Bruk 2 spiseskjeer til å fordele kakene i ønsket størrelse (jeg laget de ganske store og fikk da 9 stk. pr. brett). De sklir litt ut, så er lurt å ha litt avstand fra kakene.
  7. Stek dem på midterste rille i 14 – 16 minutter.
  8. La dem hvile på stekebrettet i ca. 10 minutter før du flytter dem over på en rist.