Fromasjkake

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Fromasjkake

Dette ble en frisk og luftig kake som smakte kjempe godt. Den inneholde lite kalorier og kan spises med god samvittighet både til fest og hverdag. Kaken inneholder 78 kcal pr. 100 g. Det går også fint å bare lage fromasjen som en dessert, den inneholder bare 36 kcal pr. 100 g.

Ingredienser til bunnen

 

  • 2 Egg
  • 50 g Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • ½ ts Fiberhusk (kan kjøpes på bla. helsekosten og Coop mega og brukes i bakverk for å øke fiberinnholdet, tykne og binde sammen. En kan sikkert erstatte det med ekstra hvetemel). (produkt info)
  • Dynk: ½ dl vann + ½ dl Fun light Sweet lemon guarana

 

Fremgangsmåte til bunnen

 

  1. Sett stekeovnen på 220 grader og gjør klar en kakeform med bakepapir.
  2. Pisk eggene til stiv eggedosis.
  3. Bland alt det tørre i en bolle og vend inn eggedosisen forsiktig litt etter litt.
  4. Hell røren i kakeformen og stek på midterste rille i ca. 7 minutter.
  5. Avkjøl helt på en rist før neste stek begynner (bunnen blir tynn og kan virke litt tørr, men den blir god). Se neste steg ved fremgangsmåte fromasjkake.

 

Ingredienser fromasj

 

  • 2 Eggehviter
  • 4 bokse (x125g) Doble 0 sitrus yoghurt (her kan en også bruke andre smaker)
  • 1 dl Fun light Sweet lemon guarana (har du en annen smak på yoghurt kan du tilpasse saften også)
  • 1 dl Vann
  • 6 plater Gelatin

 

Fremgangsmåte fromasjkake

 

  1. Stivpiske eggehvitene og legg gelatinen i vann til å myknes.
  2. Kok opp 1 dl vann og 1 dl Fun light saft, klem ut vannet fra gelatinen og bland det inn i den kokende saften, sett til side.
  3. Vend forsiktig inn en og en boks med yoghurt i eggehviten. Tilfør forsiktig saften m/gelatin i en tynn stråle mens du rører med en slikkepott.
  4. Legg et nytt bakepapir i kakeformen du brukte tidligere.
  5. Bland ½ dl vann og ½ dl Funn light Sweet lemon guarana. Dynk kakebunnen først på undersiden med halvparten av saftblandingen. Snu bunnen og legg den i kakeformen. Stikk små hull med et spyd og dynk med resten av saftblandingen.
  6. Hell over fromasjen og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer (kan også stå over natten).
  7. Fjern bakepapiret, legg på et fat og pynt med frukt og bær (ønsker du ikke kakebunn helles den direkte i en skål/form, fremgangsmåten er den samme).
  • NB! Denne kaken holder seg lenger i kjøleskapet enn fromasjkake som er laget på fløte.