Sitron & Squash kake

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Sitron & Squash kake

Denne kaken er frisk og god, og med bare 153 kcal pr. 100 g

kan den nytes både til frokost, lunch eller når det

skulle friste med en liten godbit.

Denne kaken inneholder halvparten av kalorier som de

fleste brød og kan spises og nytes med god samvittighet.

 

Ingredienser:

 

  • 130 g Hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 1/2 ts Salt
  • 1 dl Naturell Yoghurt (kan også bruke gresk)
  • 1 stk Sitron (bruk skalet til hele sitronen)
  • 2 stk Egg
  • 172 g Squash (ca. 2,5 dl, det er rundt en halv squash)

 

Fremgangsmåte:

 

  1. Begynn med å raspe squashen med et rivjern. Legg i en sil og klem ut så mye veske du klarer. La den ligge til senere.
  2. Bland hvetemel, fiberfin, salt og bakepulver i en bolle.
  3. I en stor bolle pisk egg, sukrin og tagatesse (en kan også bruke andre typer søtning) til en luftig eggedosis. Jeg bruker kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett den tørre blandingen litt etter litt.
  5. Ha i yoghurten og rasp skallet til en hel sitron (pass på at du ikke rasper med det hvite) og bland til en glatt og fyldig røre.
  6. Bland inn squashen rolig med en slikkepott eller lignende.
  7. Ha bakepapir i en brødform og hell røren i formen.
  8. Kaken stekes på 180 C i 50 - 60 minutter (kanskje litt lenger, sjekk med et spyd)

 

  • Hvis kaken begynner å bli mørk på toppen, legg over et bakepapir resten av steketiden.

 

Tips: Dette er min blanding til melisglasur:

Sukrinmelis, noen sitrondråper, blandes i passe tykkelse med melk.