Sjokoladekake med banan

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Sjokoladekake med banan og vaniljeyoghurt

Å lage sjokoladekake med lite kalorier har vært en utfordring. Jeg har prøvd meg på flere ulike kaker og fremgangsmåter, men egentlig ikke blitt helt fornøyd med resultatet…før nå!!!! Dette er ei sunn kake som jeg med glede vil dele med andre. Ungene elsket den og spiste den både til frokost og lunsj. For med ei så god og sunn sjokoladekake er det lov å kose seg med kake til frokost.

Denne kaken inneholder bare 148 kcal.

ingredienser

 

 

Fremgangsmåte

 

  1. Forvarm ovnen til 180ºC og dekk en kakeform med bakepapir.
  2. I en stor bolle, bland mel, kakao, bakepulver, natron og salt. Bland det godt sammen, pass på at det ikke er klumper fra kakaopulveret.
  3. Pisk eggene i en mellomstor bolle. Bland i moste bananer, vanilje yoghurt, agave, sukrin, sweet stevia og vanilje. Rør godt sammen.
  4. Hell de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene og rør forsiktig.
  5. Hell røren i kakeformen, spre den jevnt utover og stek i 45 - 60 minutter. Etter 45 minutter, kan det være lurt å dekke med et ark av bakepapir for å hindre at toppen ikke blir for mørk.
  6. Ta ut fra ovnen og avkjøl i ca. 10 minutter før du tar den ut av formen.