Små eple og kanel kaker

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Små eple og kanel kaker

Kjempe gode, saftige eplekaker/kjeks, som holder seg i flere dager. Kan også fryses og tiner fort. De inneholder 122 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

 

  • 170 g Revet og skrelte epler
  • 4 ss Eple og pæresyltetøy (uten tilsatt sukker)
  • 4 ss yoghurt naturell
  • 1 Egg
  • 200 g Sammalt hvetemel
  • ½ ts malt kanel pluss mer for å strø på toppen
  • ½ ts natron
  • ¼ ts salt

 

Fremgangsmåte

 

  1. I en stor bolle, bland revet epler, eplesaus, kokosolje, honning og vanilje ekstrakt.
  2. I en egen bolle, bland mandel mel, kokos mel, linfrø måltid, kanel, bakepulver og salt.
  3. Ved hjelp av en slikkepott, forsiktig bland de våte og tørre ingrediensene sammen bare til kombinert. Ikke over blande.
  4. Dekk bollen og avkjøl deigen i 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 190 ° C og gjør klar stekeplaten med bakepapir.
  6. For hver kake skje om 1 ½ ss kjølt deigen på stekeplaten.

  1. Strø over kanel.
  2. Stek i 15 minutter eller til toppen og bunnen begynner å bli litt brun.
  3. Avkjøl kakene på en rist