Små yoghurtkaker med blåbær

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Små yoghurtkaker med blåbær

Disse yoghurtkakene er en hitt her i huset og jeg lager dem ganske ofte. De er lette å lage, smaker kjempe godt og kan fryses. Jeg lager ofte dobbel oppskrift og fryser ned halvparten. De tiner raskt hvis det plutselig kommer gjeste. Ungene er ikke så glad i blåbærene i kakene, så jeg lager alltid noen kaker uten blåbær. Hvis en skal unne seg noe ekstra godt, smaker det fantastisk med sjokoladebiter i.

Disse yoghurtkakene med blåbær inneholder 158 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

 

  • 1 Egg
  • 150 g Hvetemel
  • 100 g Sammalt hvetemel (fint)
  • 2 ts Bakepulver
  • ½ ts Salt
  • 300 g Yoghurt naturell
  • 100 g Blåbær (frossen)

 

Fremgangsmåte

 

  1. Sett ovnen på 190 grader og legg bakepapir på et stekebrett.
  2. Rør sammen egg, yoghurt, sukrin, tagatesse og vanilje essens.
  3. Bland inn resten av ingrediensene (ikke blåbær).
  4. Fordel kakene på stekebrettet med to store skjeer.
  5. Fordel blåbærene på kakene og trykk dem litt ned.

 

  1. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

 

Med og uten blåbær!