Risengrøt lapper

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Risengrøt lapper

Kjempe gode og mettende lapper med lite kalorier og fulle av fiber. Har du risengrøt til overs i kjøleskapet, er dette en god måte å bruke den på. Disse lappene inneholder bare 108 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

 

  • 3 Egg
  • 600 g Skummet kultur melk
  • 50 g Sammalt hvetemel (fint)
  • 450 g Risengrøt (ferdig kokt)
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Kanel

 

Fremgangsmåte

 

  1. Bland egg, søtning, skummet kulturmelk og risengrøt i en stor bolle.
  2. Bland inn det tørre litt etter litt og bland sammen til en klumpfri røre.
  3. La den stå å hvile i ca. 30 minutter.
  4. Stek dem på takke eller stekepanne til de er lyse brune (ikke snu dem for tidlig), stek på middels varme. Jeg bruke formfett når jeg steker dem.