Squash lapper

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Squash lapper

Squash er en grønnsak man kan bruke i mange retter og oppskrifter. Jeg har eksperimentert mye med squash og funnet ut at den passet til både søte, salte, kalde og varme retter. Smaken er nøytral og den trekker til seg smak fra det den blandes med. Squash er rik på kostfiber, B-vitamin, vitamin C og kalium, men den er fattig på kalorier. Squashen passet perfekt i disse sunne og fiberrike lappene. Kaloriinnholdet i denne oppskriften er 104 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

 

  • 200 g Sammalt hvetemel (fint)
  • 100 g Fibra mel (produkt info)
  • 3 Egg
  • 6 dl Skummet kulturmelk
  • 50 g Sukrin (produkt info)
  • 1 Squash
  • ½ ts Bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Kanel malt
  • 1/8 ts Muskat
  • ½ ts Salt

 

Fremgangsmåte

 

  1. Riv squashen med et rivjern og klem ut mesteparten av vesken, sett til side.
  2. Bland egg og 3 dl av skummet kulturmelk i en bolle.
  3. Bland inn de tørre ingrediensene, litt etter litt og spe på med resten av kulturmelken, rør godt til en klumpfri røre.
  4. Tilsett squashen tilslutt, bland inn og la røren stå å hvile i 20 minutter.
  5. Stek lappene på takke eller stekepanne, jeg bruker formfett når jeg steker.

 

  • Smaker kjempegodt med e-lettrømme og syltetøy.