Bananbrød

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Bananbrød

Et søtt, godt og sunt brød som holder seg friskt i flere dager.

Brødet inneholder 143 kcal pr. 100 g.

 

INGREDIENSER:

 

  • 5 dl (280g) Sammalt hvetemel (fint)
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/8 ts malt muskat
  • 2 egg
  • 4 (250 g) modne bananer, most
  • 1 vanilje stang
  • 1, 2 dl (140 g) yoghurt naturell
  • 30 g Brelett smør

 

FREMGANGSMÅTE:

 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk 1 brødform (eller 2 små) med bakepapir.
  2. I en stor bolle kombiner mel, bakepulver, natron, salt, kanel og muskat.
  3. I en ny bolle kombiner egg, banan, sukrin, vanilje, gresk yoghurt og smør.
  4. Legg våt blandingen i tørr blanding og bland forsiktig til en klumfri røre.
  5. Hell røren jevnt i brødformen.
  6. Stek i 40 - 45 minutter, eller til et spyd kommer ut ren.
  7. Sett til avkjøling på en rist og la den stå i minst 10 minutter før du tar den ut fra formen.