Eple og kanelbrød

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

EPLE OG KANEL BRØD

Et saftig og smakfullt brød som egner seg like godt til kaffekoppen som i matpakken. Det kan spises som det er eller med smøreost, gul/brun ost eller syltetøy. Det inneholder lite kalorier, bare 133 kcal pr. 100 g og er fiberrikt, næringsfullt og har gode vitaminer fra eplene.

INGREDIENSER

 

  • 100 g Sammalt hvetemel (fint)
  • 1 ts Natron
  • 1/2 ts Salt
  • 2 ts Kanel
  • 2 Egg
  • 100 g Yoghurt naturell
  • 100 g Eple og pæresyltetøy (uten tilsatt sukker)
  • 200 g (2) Epler (skrelte og renset)

 

Topping:

  • 2 ss Sukrin gold
  • 1 ss sukrin
  • 1 ts kanel

 

FREMGANGSMÅTE

 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Legg bakepapir i en brødform og sett til side.
  2. Bland sammen mel, natron, salt og kanel. Sette til side.
  3. Bruk en kjøkkenmaskin eller håndmikser og pisk eggene på middels hastighet i ca. 30 sekunder. Ha i yoghurt, syltetøy og vanilje essens, og bland til en jevn røre. Tilsett sukker og bland til godt.
  4. Tilsett litt og litt av melblandingen til en fin og klumpfri røre.
  5. Skrell, rens og skjær eplene i små terninger og vend dem forsiktig i røren.

 

  1. Hell røren i brødformen, bland sammen topping og strø over brødet. Stek brødet i midterste rille i 40 – 45 minutter, eller til spyd kommer ut rent. (Hvis brødet blir mørkt på toppen kan det være lurt å legge over et bakepapir mot slutten av steketiden).
  2. Avkjøl brødet i formen ca. 10 minutter. Ta det ut og avkjøl helt på rist før du skjærer i det.