Ferskenbrød

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Ferskenbrød

Det dufter bare helt fantastisk i huset, av nybakt nydelig ferskenbrød. Dette brødet smaker himmelsk og ikke nok med det, brødet er sunt og inneholder bare 145 kcal pr. 100 g.

Dette var en vinner her i huset.

Ingredienser

 

  • 160 g hvetemel
  • 150 g Sammalt hvetemel (fint)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 1/2 ts salt
  • 150 g yoghurt naturell
  • 1 egg
  • 50 g mager kesam
  • 300 g Hermetiske fersken, terninger

 

Fremgangsmåte

 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. I en bolle, bland sammen mel, sukrin gold, sweet stevia, bakepulver og salt.
  3. I en ny bolle visp sammen yoghurt, kesam, egg og vaniljeessens.
  4. Bland de våte ingrediensene med de tørre ingrediensene.
  5. Bland forsiktig inn fersken i terninger med hendene. Deigen er ganske klissete.
  6. Tøm ut deigen på en stekeplat med bakepapir og form den til en sirkel. Trykk inn ferskener som ikke er festet til deigen.

 

  1. Stek i 25 minutter, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl på en rist.