Fiberrike polarbrød

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Fiberrike polarbrød

Disse polarbrødene er fulle av næring og fiber. De er grove, saftige og smaker kjempe godt. De kan brukes til brødmat, pitabrød, burgerbrød og mye mer. De har lite kalorier i forhold til brød en kjøper i butikken. Disse polarbrødene inneholder bare

182 kcal pr. 100 g (jeg fikk 11 stk. fra min deig, hvert brød inneholder da ca. 70 kcal).

 

Ingredienser

 

  • 235 g Gulrøtter
  • 300 g Fibra mel (produkt info)
  • 200 g Byggmel (fin)
  • 100 g Hvetemel
  • 200 g Yoghurt naturell
  • 1 dl Vann
  • 1 pk Tørr gjær
  • 2 SS Sukrin (produkt info)
  • 2 ts Salt
  • Maldon salt til topping

 

Fremgangsmåte

 

  1. Skrell og riv gulrøttene.
  2. I en stor bolle bland gulrøttene sammen med alle mel sortene.
  3. Bland sammen 1 dl lunket (finger varmt) vann med tørr gjær og sukrin.
  4. Kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin (eller bruk håndkraft) til en glatt deig.
  5. Sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
  6. Forvarm ovnen på 220 grader.
  7. Rull deigen til en tykk pølse og del den opp i 10 – 11 biter.
  8. Start med å forme bitene med hånden til en større sirkel. Bruk kjevle til å få den større og flatere.
  9. Strø over Maldon salt, kjevle over for at det skal feste seg.
  10. Legg brødene på et stekebrett med bakepapir, bruk et spyd/en spiss til å prikke brøde med og stek dem i midterste hylle ca. 10 minutter.
  11. Snu brødene og stek dem videre i ca. 2 minutter. Ta dem ut og legg dem til avkjøling på en rist.

 

  • Disse polarbrødene ble kjempegode med denne kyllingsalaten med karri.