Hamburgerbrød

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Hamburgerbrød

Disse burgerbrødene inneholder 199 kcal pr. 100 g

Ingredienser

 

  • 360 g fint sammalt hvetemel (fint)
  • 240 g hvetemel
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 3 1/2 dl vann
  • 1 ts salt
  • Frø til topping

 

Fremgangsmåte

 

  1. Rør gjæren ut i lunkent vann.
  2. Ha i resten av ingrediensene. Kna deigen godt sammen, jeg brukte kjøkkenmaskin.
  3. La deigen heve i 45 – 60 minutter.
  4. Del deigen i 10 like store emner.
  5. Form dem til runde brød, trykk dem flate og sett dem på et stekebrett med bakepapir.
  6. La brødene etterheve i 30 minutter.

 

 

  1. Pensle brødene med melk og strø på frø.

 

 

  1. Stek brødene midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.