Jordbærboller

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Jordbærboller

Nybakt boller er bare helt fantastisk, men dessverre ikke særlig sunt. Dette er en litt annen vri på boller. Jeg har bare brukt sammalt hvetemel, så de er grove. Deigen er seig, så man kan ikke rulle ut bollene. De er noe flate etter de er stekt. Men en ting er sikkert, det dufter helt nydelig og de smaker kjempe godt. Det beste av alt er at de er sunne og kan nytes med god samvittighet. Disse jordbærbollene inneholder bare 112 kcal pr. 100 g. Jeg laget 12 boller ut av deigen, hver bolle inneholder da rundt 100 kcal.

 

Ingredienser

  • 300 g Sammalt hvetemel, fint
  • 70 g sukrin (produkt info)
  • 50 g sweet stevia (produkt info)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Natron
  • ½ ts Kardemomme
  • 1 ts Kanel
  • ½ ts Maldon havsalt
  • 170 g yoghurt naturell
  • 1 egg
  • 50 g mager kesam
  • ¾ dl Vann
  • 10 dråper vaniljessens (produkt info)
  • 300 g Jordbær (frossen)

 

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Del jordbærene i mindre biter.
  3. I en bolle, bland sammen mel, sukrin, sweet stevia, jordbær, natron, bakepulver, kanel, kardemomme og salt.
  4. I en ny bolle visp sammen yoghurt, kesam, egg, vann og vaniljeessens.
  5. Bland de våte ingrediensene med de tørre ingrediensene. Deigen skal være ganske klissete.
  6. Bruk to store skjeer til å fordele deigen i ønsket bollestørrelse, på et steke brettet dekket med bakepapir.
  7. Stek i 20 - 25 minutter, eller til bollene er gjennomstekt. (Skru ned varmen på 180 grader hvis de begynner å bli mørke på toppen) Avkjøl på en rist.