Kanelsnurrer med gulrot

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Kanelsnurrer med gulrot

Jeg elsker nystekt gjærbakst og duften av kanelsnurrer er bare helt fantastisk. Gjærbakst er jo ikke det sunneste alternativet og jeg måtte prøve å finne en løsning på det. Jeg bruker ofte gulrøtter når jeg baker (ellers også), det gir baksten en utrolig god saftighet, i tillegg til næring og vitaminer. Gulrøtter inneholder lite kalorier og er derfor med på å trekke ned det totale kaloriinnholdet. Jeg var nysgjerrig på hvordan det ville smake i søt gjærbakst og ja, det ble kjempe godt. Disse kanelsnurrene er sunne, saftige, søte og inneholder bare 143 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

 

  • 100 g Gulrøtter
  • 270 g Sammalt hvetemel, fint + litt ekstra til kjevling
  • 100 g Sukrin (produkt info)
  • 50 g Sukrin gold (produkt info)
  • 1 ts Kardemomme
  • 1 ts Salt
  • 1 pk Tørrgjær
  • 0,7 dl E-lett melk
  • 1 Egg

 

Topping

 

  • 3 SS Sukrin
  • 1,5 SS Sukrin gold
  • 1,5 - 2 SS Kanel
  • Eple og pæresyltetøy (uten tilsatt sukker)
  • Melk til pensling

 

Fremgangsmåte

 

  1. Skrell og riv gulrøttene og legg dem i en bolle.
  2. Tilsett sammalt hvetemel, sukrin, sukrin gold, kardemomme og salt. Pisk egget lett med en gaffel og ha i. Bland alt sammen.
  3. Bland tørrgjær i lunken melk (fingervarme, jeg varmer den i mikroen). Kna det godt med resten av ingrediensene til en fast deig.
  4. For hev deigen på et lunt sted i 45 – 60 minutter.
  5. Strø sammalt hvetemel på et bakepapir på benken og legg deigen på. Bruk hendene til å trykke ut i starten, deretter bruker du kjevle. Fortsett med å kjevle deigen til en kvadratisk form (deigen er nok litt seig og trenger litt mel for å ikke klistre seg).
  6. Mos eple/pærebitene i syltetøyet med en gaffel og smør det ut over hele deigen. Bland sammen sukrin, sukrin gold og kanel og strø over
  7. Rull sammen deigen (henger den fast i bakepapiret bruker du en kniv for å løsne den) og skjær den opp i passe store skiver (2-3 cm, jeg fikk 12 stk).
  8. Legg dem i muffinsformer (kan være lurt å bruke silikonformer, mine satt litt fast i papiret, hvis ikke smør formene med formfett).
  9. Legg et klede over kanelrullene og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  10. Sett ovnen på 200 grader.
  11. Pensle dem med melk og stek dem i 10 – 15 minutter, avkjøl på rist.

 

  • Tips! De er veldig gode et par dagen etter, men anbefaler å ha dem litt i mikroen. De kan også fryses.