Kaneltwist

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Kaneltwist

En annen vri på kanelsnurrer. De smaker kjempe godt. Denne deigen har jeg brukt flere ganger til ulike søte gjærbakster. Den er god å jobbe med, gir alltid gode resultater og er sunn, fiberrik og næringsrik. Disse kaneltwistene inneholder 191 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

 

(disse kan byttes ut med ca. 200 g annen type søtning)

  • 200 g Yoghurt naturell
  • 1 dl Vann
  • 1 pk Tørr gjær (for søte deiger)
  • 2 SS Sukrin
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Kardemomme

 

Topping

 

  • Tagatesse (eller annen søtning)
  • Kanel
  • E-lett melk til pensling

 

 

Fremgangsmåte

 

  1. Skrell og riv gulrøttene.
  2. I en stor bolle bland gulrøttene sammen med alle mel sortene, søtning, salt og kardemomme.
  3. Bland sammen 1 dl lunket (finger varmt) vann med tørr gjær og 2 SS sukrin.
  4. Ha i yoghurt, gjærblanding og kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin (eller bruk håndkraft) til en fin deig (den kan virke litt seig).
  5. Sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time.

 

  1. Legg deigen på benken og del den i to, legg den ene til side. Bruk litt av sammalt hvetemel hvis den er klissete.
  2. Kjevle deigen ut til et kvadrat (snu den underveis og strø litt mel over og under)
  3. Pensle hele flaten med melk og strø over 2 – 3 ts tagatesse (eller annen søtning) og kanel.
  4. Brett den ene halvdelen over den andre. Skjær ca. 5 cm tykke strimler. Hold på hver side av strimlene og snurr hver sin vei. Legg «twistene» på et stekebrett med bakepapir, pass på at de har god avstand. Gjør det samme med neste halvdel.
  5. Dekk dem til med et klede eller plastfolie og sett dem til heving igjen på et lunt sted. De skal heves til dobbel størrelse. Minst 30 minutter. Jeg hevet mine over en time.
  6. Sett stekeovnen på 225 grader.
  7. Pensle kaneltwistene med litt melk og sett dem inn i midterste rille i ca. 10 minutter. Avkjøl på en rist.