Olivenbrød

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Olivenbrød

Dette grove, fiberrike og sunne olivenbrødet smakte kjempe godt. Det passer perfekt til grillbordet, salater, supper og ulike gryteretter. Brød generelt inneholder en del kalorier, dette inneholder mindre enn alle kjøpebrød jeg har funnet. Olivenbrødet inneholder 210 kcal pr. 100 g og er mektig, smakfullt og næringsrikt.

Ingredienser

 

  • 300 g Sammalt hvete, fin
  • 100 g Byggmel
  • 2 ts havsalt/Maldon salt
  • 1 ts Oregano
  • 1 ts Rosmarin
  • 3,5 dl E-lettmelk
  • 1 pk gjær
  • 100 g Oliven
  • + litt melk til pensling og Maldon salt til topping

 

Fremgangsmåte

 

  1. Bland alt det tørre i en stor bolle.
  2. Varm melken til ca. 37 grader, fingervarme (jeg varmer i mikroen). Rør ut gjæren i melken.
  3. Tilsett melken i bollen og elt til en passe fast deig.
  4. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i 20 - 30 minutter.
  5. Ha deigen på bordet, skjær oliven i biter og kna det godt inn i deigen. Form det som du ønsker. Legg det på et stekebrett eller i en brødform. La det heve ca. 15 minutter under plast på et lunt sted.
  6. Sett stekeovnen på 225 °C.
  7. Skjær ruter på toppen av brødet, pensle med litt melk og strø over Maldon salt.
  8. Stek brødet i 20 - 25 minutter og avkjøl på rist.