Pizzabunn med gulrot

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Pizzabunn med gulrot

Denne pizzabunnen ble kjempegod. Det er mange måter å lage pizzabunn på for å få den mest mulig sunn. Men det kan være vanskelig å få til en pizzabunn som har smaken og konsistensen vi er vant til. Så nær vanlig pizzabunn har jeg ikke kommet før, og med bare 129 kalorier pr. 100 g og full av næring, kan man kose seg med ekstra god samvittighet.

 

Ingredienser

 

  • 100 g Gulrøtter
  • 250 g Sammalt hvetemel, fint
  • 1 ss Sukrin (produkt info)
  • 1 ts Salt
  • 1 pk Tørrgjær
  • 1,5 dl Vann
  • 1 ts Maldon salt

 

Fremgangsmåte

 

  1. Skrell og riv gulrøttene og legg dem i en bolle.
  2. Tilsett sammalt hvetemel og salt. Bland alt sammen.
  3. Bland tørrgjær og sukrin i lunket vann og kna det godt med resten av ingrediensene til en fast deig.
  4. For hev deigen på et lunt sted i 45 – 60 minutter.
  5. Sett ovnen på 225 grader.
  6. Legg deigen på et bakepapir på benken og bruk hendene til å trykke ut i starten.
  7. Fortsett med å kjevle pizzabunnen til ønsket form.
  8. Strø over Maldon salt og rull over med kjevlen slik at det fester seg.
  9. Forstek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
  10. Ta på ønsket fyll og stek videre i 10 – 15 minutter.