Søtpotetbrød

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Søtpotetbrød

Et saftig og annerledes brød som smaker kjempe godt. Det er sunt, fiberrikt og meget mektig. Brødet inneholder 166 kcal pr. 100 g. Det smaker godt til supper, salater og andre retter, men også med ulike slag av pålegg.

INGREDIENSER

 

  • 600 g (2 store) Søtpotet (skrellet)
  • 200 g Mager kesam
  • ½ dl E-lett melk
  • 2 ½ ts bakepulver
  • ½ ts Natron
  • 1 ½ ts Maldon salt (+litt ekstra til topping)

 

 

 

FREMGANGSMÅTE

 

  1. Skjær søtpotetene i biter og kok dem møre. Mos dem og avkjøl i kjøleskap (på et fat, da går det fortere).
  2. Bland fibra mel, sukrin gold, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.
  3. I en ny bolle blandes søtpotetmos, mager kesam og melk (nå kan det være lurt å forvarme ovnen på 190 grader).
  4. Ha mosen i det tørre og bland/kna godt med hendene til en fast deig (den blir litt seig).
  5. Form deigen som ønsket og legg den på stekebrett, dekket med bakepapir. Skjær ruter i brødet, pensle det med litt melk og strø over Maldon salt.
  6. Stekes i midterste rille på 190 grader i 30 -40 minutter (eller til spyd kommer rent ut).
  7. Avkjøles på rist.

 

  • Brødet kan virke noe deigete når en skjærer i det. Søtpotetene er årsaken til dette.