Gulrotsuppe

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Gulrotsuppe

Denne suppen inneholder bare 17 kcal pr. 100 g. En kan spise suppen som den er eller tilføre noe bacon, krutonger, reker (som jeg har brukt her) eller hva som måtte friste.

Ingredienser

 

  • 700 g Gulrøtter
  • 150 g (1 ½) Rødløk
  • 1 L Vann
  • 2 Kjøttkraft
  • 3 fedd Hvitløk
  • 1 dl E-lett melk
  • Krydder: salt, pepper og paprikakrydder
  • Topping jeg har brukt: reker, vårløk, e-lett rømme

 

Fremgangsmåte

 

  1. Hell 2 dl vann i en stor gryte og kok opp. Rør ut kjøttkraften og hell i resten av vannet.
  2. Kutt opp gulrøtter, hvitløk og rødløk i grove biter (trenger ikke være så nøye på størrelse).
  3. Småkok til gulrøttene er møre og ta gryta av plata.
  4. Bruk en stavmikser til å mose gulrøttene og løken til en tykk suppe.
  5. Sett tilbake gryta på komfyren og tilsett melken. Smak til med krydder.
  6. Hell i skåler og tilsett ønsket topping.