Karrisuppe med scampi

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Karrisuppe med scampi

Den suppen passer godt til fastedager eller andre dager en vil ha noe sunt og godt. Suppen inneholder bare 19 kcal pr. 100 g og 28 kcal pr. 100 g med scampi.

For å få en kremet og tykk konsistens er den laget på blomkål. Men karri smaken kommer godt frem. Hele oppskriften (med scampi) inneholder 666 kcal og gir 2 store porsjoner eller 3 mindre porsjoner hvis en vil ha noe ved siden av.

 

INGREDIENSER:

 

•700 g (ca. 1 1/2) Blomkål

•100 g (ca.1⁄2) Finhakket løk

•9 dl vann

•2 stk. hønsebuljongterning

•2 dl E-lettmelk

•100 g Gulrot

•salt

•pepper

•1 ts Karrikrydder

•20 g Brelett smør

•400 g Scampi

FREMGANGSMÅTE

 

  1. Rens blomkål og del i mindre buketter.

 

  1. Kok opp vannet og buljongen og ha i blomkålbuketter, løk og melk. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.

 

  1. Kjør grønnsakene jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

 

  1. Hell suppen i en bolle og smelt smøret i gryten.

 

  1. Tilsett karrikrydder og la det frese en liten stund. Tilsett litt vann mens du blander godt.

 

  1. Hell i blomkålsuppen og bland godt. Tilsett mer vann hvis det trengs.

 

  1. Hakk gulrøttene i små biter og la dem koke i 5 minutter i suppen.

 

  1. Ta halene av scampiene (jeg har brukt ferdig kokte, frosne der pakken sier 400g. Uten halene blir det 350 g) og legg dem i suppen. Kok i 1 - 2 minutter så scampien blir varme.