Tacosuppe

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Tacosuppe

Dette må være en av mine favoritter. Den smakte 10 ganger bedre en ferdigpose. Uten topping (taco chips, rømme og ost) inneholder denne suppen bare 61 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

 

400 g Kalkun og kylling kjøttdeig

60 g Rødløk

2 fedd Hvitløk

1 Kjøttkraft

2 dl Vann

50 g Tomatpuré

100 g Paprika

1 boks Mais

2 bokser Hakkede tomater

1 boks Kidney bønner i chilisaus (tex mex)

Krydder: spisskummen, hvitløkspulver, løkpulver, oregano, paprikakrydder, chilikrydder, salt og pepper

 

Fremgangsmåte

 

  1. Gjør klar grønnsakene. Hakk paprika og rødløk i tegninger.
  2. Stek kjøttdeigen uten smør eller olje i en gryte. Det vil komme nok veske fra kjøttet.
  3. Tilsett presset hvitløk og rødløk og stek videre et par minutter.
  4. Skubb blandingen litt til side i gryten og gjør plass til buljongen.
  5. Hell i 1 dl av vannet og løs opp buljongen. Bland sammen med resten.
  6. Bland inn tomatpuré.
  7. Smak til med krydder og kok videre i et par minutter. Det skal en god del spisskunnen til for å få den gode tacosmaken.
  8. Ha i hakkede tomater, kidney bønner, paprika og mais, og la det koke i 10 - 15 minutter.

 

Tilbered i skåler med ønsket topping. Jeg har brukt litt tacochips, e-lett rømme, revet ost og jalapeno. Så smaker det utrolig godt med hvitløksbrød ved siden av.