Thai kylling og nuddel suppe

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Thai kylling og nuddelsuppe

En smakfull og mettende suppe som falt i smak for store og små her i huset. Nudlene jeg har brukt kjøpte jeg på en asiatisk butikk og er en type risnudler. Vanlige nudler inneholder mange kalorier, derfor er ikke det et alternativ her i huset (det er også lite næring i dem). Men disse var faktisk ganske gode og inneholder 54 kcal pr. 100 g (tørrvare). Suppen kan fint spises uten nudler og kaloriinnholdet er regnet ut uten.

Denne Thai suppen inneholder 54 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

 

  • 2 fedd hvitløk, finhakket/presset
  • 1 ss finrevet ingefær
  • 230 g gulrøtter i tynne skiver
  • 9 dl Vann
  • 400 g (3 – 4) kylling filet
  • 1 stk hønsebuljong
  • 2 ts Gurkemeie
  • 1 boks lett kokosmelk
  • ½ Sitron (saft)
  • 1 ½ SS (15g) fiskesaus
  • 15 g Hvetemel
  • Annet krydder: paprikakrydder, løkpulver, pepper, havsalt, chilikrydder

 

  • Skiver av vårløk

 

  • Risnudler, tilberedt i henhold til pakken

 

Fremgangsmåte

 

  1. Forvarm 1 dl vann over høy varme i en stor kjele. Legg hønsebuljong, hvitløk og ingefær i, skru ned varmen og stek under omrøring, i 1 minutt.
  2. Legg i gulrøtter og gurkemeie, stek i ett par minutter mer.
  3. Tilsett 8 dl vann og la det koke vider i 5 minutter.
  4. Skjær kyllingen i biter og legg i gryta. Kok videre i 10 minutter.
  5. Tilsett kokosmelk, sitronsaft og fiskesaus. Kok videre i 5 – 10 minutter.
  6. Bland 1 ½ SS med hvetemel og litt vann i en shaker, rist til klumpfri og tilsett suppen for å gjøre den tykkere.
  7. Smak og juster med krydder.

 

  • Øse i boller, server med en sjenerøs håndfull ris nudler og strø vårløk på toppen.