Blomkål og potetgrateng med kjøttsaus

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Blomkål og potetgrateng med kjøttsaus

Denne gratengen smakte kjempe godt. Jeg laget den en fredags kveld vi skulle kose oss litt ekstra. Jeg ble så overrasket da jeg regnet ut kaloriinnholdet, og måtte regne det flere ganger for å se at det stemte. Jeg fikk det samme svaret hver gang. Tro det eller ei, denne retten inneholder bare 61 kcal pr. 100 g og den metter utrolig godt.

 

Ingredienser blomkål og potetpuré

 

  • 550 g (1) Blomkål
  • 300 g (4) Poteter
  • 100 g Mager kesam
  • Salt og pepper

 

Ingredienser kjøttsaus

 

  • 400 g Karbonadedeig
  • 1 Rød løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 kjøttkraft
  • ½ dl Vann
  • 50 g Tomatpuré
  • 2 bokser Grovhakkede tomater
  • 1 boks Mais
  • Jalapenos
  • Krydder: hvitløkspulver, løkpulver, oregano, paprikakrydder, chilikrydder, salt og pepper

+

  • 50 g Spinat
  • 100 g Revet ost

Fremgangsmåte

 

  1. Del opp blomkålen i små buketter, skrell og del potetene i mindre biter. Kok dem møre.
  2. Stek karbonadedeigen i ei gryte, tilsett krydder.
  3. Hell oppi grovhakket rødløk og presset hvitløk. La det surre et par minutter.
  4. Skubb blandingen litt til side og tøm i en ½ dl vann, bland ut kjøttkraften i vannet og bland det sammen med resten i gryta.
  5. Ha i tomatpuré og la det surre et par minutter før du tilsetter grovhakkede tomater. La det småkoke i 10 – 15 minutter mens du gjør blomkål og potetpuréen klar.
  6. Når blomkål og poteter er møre hell ut vannet.
  7. Tilsett kesam og bruk en stavmikser til å lage en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
  8. Tilsett mais og jalapenos i kjøttsausen.
  9. Hell kjøttsausen i en ildfast form.
  10. Dekk over med spinatblader og smør over blomkål og potetpuréen. Strø over med ost og dryss oregano over.
  11. Stekes midt i ovnen på 220 grader i 10 – 15 minutter.