Eggehviteomelett

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Eggehviteomelett

En enkel og kalorifattig rett som er ferdig på 1-2-3. Den passer til en god frokost eller lunsj, en enkel og rask middag eller en hyggelig kveldsrett. Den kan også brukes til en siderett. Siden jeg bare har brukt eggehvitene inneholder denne omeletten mye mindre kalorier enn vanlig omelett. Hele omeletten/oppskriften inneholder 261 kcal, det blir 68 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser:

 

  • 3 eggehviter
  • 3 SS Vann
  • Krydder: hvitløkspulver, paprikakrydder, chilikrydder, salt og pepper
  • 50 g (1 stor) Sjampinjong
  • 30 g (¼) Rødløk
  • 60 g (1/3) Paprika
  • 10 g (1) Vårløk
  • 70 g Skinke (jeg brukte smårett skinke men en kan også bruke påleggskinke eller bogskinke)
  • 30 g Mager gulost
  • Formfett til steking

 

Fremgangsmåte:

 

  1. Skill eggeplommer og eggehviter, ha i 3 SS vann + krydder og pisk til den er luftig.
  2. Kutt paprika, vårløk, skinke og rødløk i terninger og skjær champignon i tynne båter.
  3. Varm en panne, spray med litt formfett og hell eggehviten over.
  4. Ha grønnsakene, skinke og osten over og stek på middels varme i noen min, til omeletten blir gylden på undersiden.
  5. Flipp halvparten over den andre halvparten og stek videre noen minutter til.
  6. Ha omeletten over på en tallerken og server med grønn salat og evt. brød til.