Fiskegrateng

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Fiskegrateng

En litt annerledes fiskegrateng en hva vi er vant til, men den smaker kjempe godt. Barna spiste 2 porsjoner, og det er jo ett godt tegn. Denne er uten makaroni og blir ikke så kompakt som vanlig fiskegrateng, den gir litt saus til potetene.

Denne fiskegratengen inneholder 76 kcal pr. 100

Ingredienser

 

760 g Torskefilet, uten skinn og bein

200 g Gulrot

20 g Vårløk

50 g Brelett smør

40 g Hvetemel

6 dl E-lettmelk

0,5 ts Muskat

0,5 ts Salt

0,25 ts Pepper

2 ss Bakepulver

20 g Griljermel

 

Framgangsmåte

 

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær torsk i mellomstore terninger.
  3. Trekk fisken i lettsaltet vann i 3 minutter.
  4. Riv gulrot på det groveste på et rivjern, og skjær vårløken i tynne skiver.
  5. Smelt Brelett smør i en kasserolle på middels varme, tilsett halvparten av hvetemelet og rør godt.
  6. Spe på med 1 dl E-lettmelk, og rør raskt til det ikke er mer klumper.
  7. Tilsett resten av melet og rør raskt igjen til det ikke er mere klumper igjen.
  8. Spe på med resten av melken, litt om gangen, og la sausen koke i noen minutter.
  9. Smak til med muskat, salt og pepper.
  10. Ha torsk, gulrot og vårløk i sausen og bland forsiktig sammen.
  11. Tilsett bakepulver.
  12. Hell gratengen over i en ildfast form og dryss over griljermel.
  13. Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 20 minutter.

 

  • Server fiskegrateng med kokte poteter og grønnsaker.