Gryterett med byggris

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Gryterett med byggris

Denne retten inneholder 45 kcal pr. 100 g. Jo lenger gryten får koke, jo mørere blir kjøttet.

 

Ingredienser

 

  • 130 g (1) Rødløk
  • 2x Fond «du chef»
  • 1 L Vann
  • 380 g Svinefilet
  • 130 g (1) Paprika
  • 200 g gulrøtter
  • 50 g Byggris (tørr vare)
  • 50 g Hvetemel (+ litt vann)
  • Sukkerkulør
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

 

  1. Hakk løken i små biter. Smelt fonden i en stor gryte og tilsett løken. La det frese på middels varme noen minutter.
  2. Tilsett 1 liter vann og la det få et oppkok.
  3. Skjær svinefilet, gulrøtter og paprika i mindre biter og ha det i det kokende vannet. La det koke i 30 – 40 minutter (jo lengre jo bedre, kjøttet blir barer mørere jo lenger det får koke).
  4. Kok byggrisen som henvist på pakken (jeg brukte Møllerens boil-in-bag, 1 pose).
  5. Bland ½ dl vann med 50 g hvetemel i en shaker og hell det i gryten, bland det godt inn.
  6. Ha i sukkerkulør om ønskelig og smak til med salt og pepper.
  7. Tilsett byggrisen til slutt og server gjerne med brød til.