Kalkunboller med tomatsaus og pasta

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Kalkunboller med tomatsaus og pasta

Den beste tomatsausen, den lager du selv. Denne her er en vinner her i huset. Ungene elsker den og kan spise den som suppe (sunn er den så ekstra godt med saus er lov). Med saftige kalkun/kylling boller, smaker det utrolig godt og passer til så mangt. I denne retten har jeg brukt Fersk italiensk pasta, Cappelletti fylt med okse- og svinekjøtt. Denne ferske pastaen skal koke i 3 minutter og inneholder bare 193 kcal pr. 100 g. Vanlig pasta inneholder rundt 350 kcal pr. 100 g, så det er en stor forskjell. Så har en lyst på pasta er dette et godt valg tenker jeg.

 

Kalkunboller: 127 kcal pr. 100 g

Tomatsaus: 35 kcal pr 100 g

Pasta Cappellette: 193 kcal pr. 100 g

 

Denne oppskriften er til ca. 4 personer

 

Ingredienser for tomatsaus

 

  • 40 g Brelett smør
  • 2 stk. Kjøttkraft
  • 25 g Hvetemel
  • 100 g ketchup (uten tilsatt sukker)
  • 4 dl Vann
  • 1 dl Ekstra lett-melk
  • 2 boks Hakkede tomater (hermetiske)
  • 100 g Gulrøtter
  • 2 fedd Hvitløk
  • Krydder: salt, pepper, paprikakrydder, løkpulver, oregano

 

Fremgangsmåte tomatsaus:

 

  1. I en stor gryte smelt Brelett smør (jeg bruker dette smøret siden det inneholder mye mindre kalorier enn andre typer steke smør), Smøret kommer til å frese mer enn andre typer smør, så nå er det viktig å jobbe fort.
  2. Bland inn kjøttbuljong, deretter halvparten av hvetemelet, spe inn med 2 dl vann. Rør fort til det ikke er mere klumper.
  3. Tilsett ketchup og hvitløken (kan hakkes i småbiter eller bruke hvitløkpresser).
  4. Bland i resten av hvetemelet og resten av vannet. Rør godt til den er fri for klumper.
  5. Hell i 2 bokser med hakkede tomater, melk og gulrøtter hakket i små terninger.
  6. Tilsett valgfritt krydder. Jeg brukte salt, pepper, løkpulver, paprikakrydder og oregano.
  7. La den småkoke i 10 minutter (gjør klar kalkunmassen).
  8. Når gulrøttene er møre, bruk en stavmikser til å gjøre sausen jevn og fin.

 

Ingredienser for kalkunbollene

 

  • 600 g kalkun/kylling kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 fedd hvitløk
  • Hvitløkspulver, løkpulver, paprikakrydder, chilikrydder, salt og pepper

 

Fremgangsmåte kalkunboller:

 

  1. Bland alle ingrediensene og kna godt med hendene.

 

 

  1. Form massen med en SS og håndhulen til en rund ball (litt mindre enn en golfball)
  2. Legg kalkunbollene i sausen etter hvert som de lages.

 

 

  1. La dem småkoke i sausen i 20 – 30 min, dette gir sausen enda bedre smak. Rør innimellom. Smak til med krydder.
  2. Server med pasta, potetmos, blomkålpuré, ris eller hva en liker best.