Pølsegryte med blomkålpur'e

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

PØLSEGRYTE MED BLOMKÅLPUR'E

Blomkålpuré: 38 kcal pr. 100 g

Pølsegryte u/pølsene: 42 kcal pr. 100 g

Go`& mager kjøtt pølse: 143 kcal pr. 100 g

 

Denne oppskriften er til ca. 4 personer

 

Ingredienser for blomkålpuré:

 

1 kg (2 stk.) Blomkål

70 g Ekstra lett rømme 10%

30 g Brelett smør

1 fedd Hvitløk

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

 

  • Skjær blomkålen opp i mindre biter og kok dem møre.
  • Sil ut vannet og tilsett smør, rømme, hvitløk (kan hakkes i småbiter eller bruke hvitløkpresser), salt og pepper.
  • Bruk en stavmikser til å mose alt sammen til en glatt puré.
  • Smak til med salt og pepper.

 

 

Ingredienser for pølsegryte:

 

40 g Brelett smør

1 stk. Kjøttkraft

25 g Hvetemel

70 g Tomatpuré

4 dl Vann

1 dl Ekstra lett-melk

1 boks (400 g) Hakkede tomater

130 g Gulrøtter

2 fedd Hvitløk

600 g Go`& mager kjøtt pølse

Krydder: salt, pepper, paprikakrydder, løkpulver, oregano

 

Fremgangsmåte:

  • I en stor gryte smelt brelett smør (jeg bruker dette smøret siden det inneholder mye mindre kalorier enn andre typer stekesmør), Smøret kommer til å frese mer enn andre typer smør, så nå er det viktig å jobbe fort.
  • Bland inn kjøttbuljongen, deretter halvparten av hvetemelet, spe inn med 2 dl vann. Rør fort til det ikke er mere klumper.
  • Tilsett tomatpuré og hvitløken (kan hakkes i småbiter eller bruke hvitløkpresser).
  • Bland i resten av hvetemelet og resten av vannet. Rør godt til den er fri for klumper.
  • Hell i 1 bokser med hakkede tomater og gulrøtter hakket i små terninger.
  • Tilsett valgfritt krydder. Jeg brukte salt, pepper, løkpulver, paprikakrydder og oregano.
  • La den småkoke i 10 minutter.
  • Skjær kjøttpølsene i biter og legg dem i gryten. Småkok videre i 10 minutter.