Plukkfisk

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Plukkfisk

Plukkfisk, en tradisjonell norsk rett som stammer fra Vestlandet. Retten lages på mange ulike måter og hvilken fisk en bruker varierer også. Jeg er vant med torsk og poteter som moses og blandes sammen. Dette er nok ungenes favoritt fiskerett. Her er den laget på en magrere og sunn måte. Retten inneholder 74 kcal pr. 100 g og smaker utrolig godt. Denne oppskriften er mer enn nok til 4 sultne mager.

Ingredienser

 

  • 625 g Torsk (u/skinn og bein)
  • 1300 g Poteter (u/skrell)
  • 2 dl E-lett melk
  • 30 g Brelett smør
  • Purreløk
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

 

  1. Skrell potetene og skjær dem opp i mindre biter, kok dem møre.
  2. Kok opp vann i en gryte, ha i ca. 2 ts salt i vannet. Når vannet koker, skru ned til svak varme. Legg fisken i (den må være tint) og la den trekk (ikke koke) under lokk i ca. 10 minutter.
  3. Ta fisken ut fra vannet og legg den på et fat. Bruk to gafler til å dra fisken fra hverandre i mindre biter.

 

  1. Hell vannet fra potetene, ha i smøret og melken. Bruk en potetmoser til å mose potetene med (jeg liker at det er litt biter igjen, men det er smak og behag).
  2. Ha fisken i potetstappen og bland sammen, smak til med salt og pepper.
  3. Kutt purreløken i mindre biter. Jeg strør purreløken over plukkfisken når den er på tallerkenen (ungene er ikke så glad i purreløk). Men det går også fint å blande den inn i gryten.

 

  • Det smaker kjempegodt med kokte gulrøtter og en klatt Brelett smør over.