Spicy kylling og grønnsaks wok

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Spicy kylling og grønnsaks wok

  • Marinert kylling: 113 kcal pr. 100 g
  • Grønnsaks wok: 31 kcal pr. 100 g

 

Marinade til kyllingen:

 

  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ½ ts Sambal Oelk (chilipasta)
  • 3 SS Kikkoman soyasaus
  • ½ Sitron (saft)
  • Krydder: salt, pepper, paprikakrydder
  • 400 g kyllingfilet

 

  • Bland alle ingrediensene og vend inn kyllingen (skåret i strimler). La kyllingen stå og trekke i marinaden ca. 30 min (lenger hvis en har tid).

 

Grønnsaks wok

 

  • 260 g Paprika (rød, grønn og gul)
  • 30 g Vårløk
  • 1 boks Vannkastanjer
  • ½ boks Mini mais
  • 120 g Løk
  • 130 g Gulrøtter
  • 1 fedd Hvitløk (finhakket eller presset)
  • 50 g Spinat

+

  • 5 g Brelett smør
  • ½ Hønsebuljong
  • ¼ dl Vann

 

  1. Kutt opp grønnsakene i ønsket form og størrelse.
  2. Stek kyllingen i marinaden til den er fin og hvit inni. Ta kyllingen ut av woken og gå videre til grønnsakene.
  3. Smelt smøret sammen i marinaden som er igjen fra kyllingen og tilsett buljong og vann.
  4. Begynn med å steke løk og hvitløk.
  5. Når løken er bløt, tilsett paprika, vårløk, vannkastanjer og mini mais.
  6. Ha i den stekte kyllingen + gulrøtter og spinat og stek noen minutter.