Spinat og potetkarri

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Spinat og potetkarri

Denne spinatgryten er fylt med gode indiske krydder. Den er mettende og god, og inneholder bare 67 kcal pr. 100 g.

INGREDIENSER

 

•100 g Frisk spinat

• 300 g Poteter, mellomstore terninger

• 100 g (ca. ½) Rødløk, finhakket

•2 fedd Hvitløk, hakket/presset

•1 ts Gurkemeie, malt

•1 ts Karri, malt

•1 ts Spisskummen, malt

•1 ts Koriander, malt

•½ ts Chilikrydder

•3 dl Vann

•1 ts Salt

•100 g (ca. 1) Paprika i terninger

•1 dl Kokosmelk (lett)

•30 g Brelett smør

•400 g Kylling

 

FREMGANGSMÅTE

 

  1. Skrell potetene og kok dem møre i en gryte.
  2. I en stor gryte, varm smøret på middels varme og stek løken.
  3. Når løken er myk, tilsett hvitløk og kok i et minutt.
  4. Tilsett gurkemeie pulver, malt spisskummen, malt, karri, malt koriander og chilikrydder.
  5. Ha i 3 dl av vannet og kok opp.
  6. Legg i kyllingen skåret i biter og la den småkoke en stund.

 

 

  1. Når kyllingen er gjennomkokt, tilsett spinat blader og bland dem inn.

 

 

  1. Tilsett paprika og kokosmelk.
  2. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha i ferdig kokte poteter og bland sammen.

 

 

  1. Server i en skål, gjerne med brød til.