Stekte grønnsaker med kylling

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Stekte grønnsaker

med kylling

Av og til får jeg veldig lyst på stekt ris med grønnsaker og kylling. Siden jeg ikke spiser så mye ris lenger prøvde jeg å lage en rett som kunne minne om den. Denne retten ble kjempegod og med mye proteiner og vitaminer er det en vinner. Den inneholder også lite kalorier,

bare 57 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

 

  • 170 g Gulrot
  • 120 g Squash
  • 70 g Paprika
  • 150 g Poteter
  • 70 g Rødløk
  • 30 g Vårløk
  • 150 g Brokkoli
  • 1 boks Mais
  • 250 g Kylling
  • 1 dl Vann
  • 1 Hønsebuljong
  • 20 g Kikkoman soyasaus
  • Krydder: Tandoorikrydder, hvitløkspulver, løkpulver og salt

 

Fremgangsmåte

 

  1. Sett ovnen på 220 grader og krydre kyllingen med tandoorikrydder, hvitløkspulver, løkpulver og salt.
  2. Legg filetene i en ildfast form og stek dem i 20 minutter.
  3. Hell i ½ dl vann i formen og stek videre i 5 – 10 minutter.
  4. Mens kyllingen steker kutt opp alle grønnsakene i små biter/terninger.

 

 

  1. Hell kraften fra kyllingen i en panne og tilsett ½ dl ekstra vann. Bland inn hønsebuljongen.
  2. Begynn med å steke gulrøttene, rødløken og potetene, la dem surre en stund mens du rører i pannen.
  3. Tilsett squashen og brokkolien, la det surre videre mens du kutter kyllingen i små biter/terninger.
  4. Ha i paprika, vårløk, mais, kylling og kikkoman og bland godt. Spe på med vann om det trengs.