Svinefilet i karrisaus

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Svinefilet i karrisaus

En kalorifattig rett som smaker godt av karri.

Karrisaus med grønnsaker: 46 kcal pr. 100 g

Svinefilet: 110 kcal pr. 100 g

Squash: 20 kcal pr. 100 g

 

Ingredienser

 

  • 350 g Squash
  • 30 g Vårløk
  • 100 g Paprika
  • 500 g Svinefilet
  • 15 g Brelett smør
  • 20 g Hvetemel
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 kjøttbuljong
  • 2 ts Karrikrydder
  • 2 dl Vann

 

Fremgangsmåte

 

  1. Smelt smør i en wok eller gryte og fres karrikrydder og hvitløk sammen.
  2. Tilsett ½ dl vann og bland inn kjøttbuljongen.
  3. Skjær kjøttet i strimler og legg det i woken/gryten

.

  1. I en shaker, rist melet klumpfri sammen med ½ dl vann og hell det i woken/gryten, bland godt.
  2. Tilsett resten av vannet (1 dl), og ha i vårløk og paprika.
  3. La det småkoke i 10 minutter og smak til med salt og pepper.
  4. Kok opp vann i en gryte.
  5. Lag spagettistrimeler av squashen og legg det i kokende vann i 1 – 2 minutter.
  6. Sil vannet fra squashen og anrett i en skål/tallerken..