Svinefilet med sjampinjongsaus og potetstappe

Sunn

matlyst

 

En blogg med sunne oppskrifter

Svinefilet med sjampinjongsaus og potetstappe

Denne retten ble overaskende god, og jeg ble super happy når jeg smakte på den. Den er mager og sunn men allikevel kraftig i smaken.

Svinefilet med sjampinjongsaus inneholder 55 kcal pr. 100 g.

Potetstappe inneholder 71 kcal pr. 100 g

 

Ingredienser til svinefilet og sjampinjongsaus

 

200 g Sjampinjonger

50 g Paprika

50 g Rødløk

380 g Svinefilet

2 Kjøttkraft

3 ½ dl Vann

20 g Hvetemel

1 dl E-lettmelk

50 g E-lett rømme (10 %)

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

 

  1. Varm opp en gryte eller wok og tilsett 1 dl vann.
  2. Bland inn buljongterningene og la det koke et par minutter.
  3. Skjær kjøttet i strimler og legg det i gryta/woken, la det koke i 3-4 minutter.

 

  1. Tilbered grønnsakene, skjær rødløk og paprika i små strimler og sjampinjongen i halve skiver.
  2. Legg rødløk og sjampinjong i gryten og kok videre i 5 minutter.

 

 

  1. I en shaker miks 1 dl vann sammen med melet (pass på at det ikke er klumper i).
  2. Hell blandingen i gryten og rør godt.
  3. Tilsett melken og resten av vannet (1 ½ dl).
  4. Ha i paprikaen og rømmen og bland sammen. Jeg hadde også i litt sukkerkulør da fargen på sausen blir litt grå fra sjampinjongen.

 

  1. Smak til med salt og pepper.

 

Ingredienser til potetstappe

 

850 g Poteter

1 dl E-lettmelk

50 g E-lett rømme (10%)

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

 

  1. Skjær potetene opp i terninger og kok dem møre i lettsaltet vann.
  2. Hell ut vannet og mos potetene med en potetmoser. Jeg liker at det er litt tyggemotstand, så jeg lar det være igjen litt biter.
  3. Bland inn melk og rømme.
  4. Smak til med salt og pepper.